רכיבים:
– 4 חזה עוף ללא עצמות וללא עור
– 3 כפות שמן זית
– 3 שיני שום, קצוצות
– 1 כפית טימין מיובש
– 1 כפית רוזמרין מיובש
– 1 כפית אורגנו מיובש
– 1/2 כפית מלח
– 1/4 כפית פלפל שחור
– מיץ מלימון אחד
– פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט, לא חובה)
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה את שמן הזית, שום טחון, טימין מיובש, רוזמרין מיובש, אורגנו מיובש, מלח, פלפל ומיץ לימון. זו למעשה המרינדה שלנו.
- מניחים את חזה העוף בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת או בכלי רדוד. יוצקים את המרינדה על העוף, מוודאים שכל החלקים מצופים היטב, וסוגרים את השקית (או מכסים את הכלי). מכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות, או עד 4 שעות לקבלת הטעם הטוב ביותר.
- מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה.
- מוציאים את העוף מהמרינדה ונותנים לעודפים לטפטף. זורקים את יתרת המרינדה.
- צולים את חזה העוף כ-6-7 דקות מכל צד, עד שהם מבושלים והטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165°F (74°C). זמני הבישול עשויים להשתנות בהתאם לעובי חזה העוף.
- לאחר שהעוף מוכן, מסירים אותו מהגריל ונותנים לו לנוח כמה דקות. זה עוזר לשמור את העוף רך ועסיסי.
- מקשטים מלמעלה בפטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.
הגישו את המנהעם תוספות לבחירתכם, כמו ירקות צלויים, סלט טרי או קינואה. מנה טעימה וארומטית זו מושלמת לארוחה בריאה ומשביעה.


